instalcobolag-i-samarbete.jpg

Rörläggaren och fyra andra Instalcobolag i gemensamt uppdrag åt Peab

Fem Instalcobolag har fått ett gemensamt uppdrag åt Peab. Uppdraget gäller projektering och installation av el, VS, ventilation och sprinkler vid ombyggnaden av en av Entré-fastigheterna i Malmö. Projektet ska göras i samverkansentreprenad med ett gemensamt ordervärde av cirka 55 miljoner.

Uppdraget inom Instalco ska utföras av El-pågarna (el), Bi-Vent (ventilation), Rörläggaren (värme & sanitet), sprinkler (Sprinklerbolaget) och Intec (projektering).

Den aktuella Entré-fastigheten i Malmö har tidigare innehållit affärslokaler och ska nu byggas om till kontor, vårdcentral och restaurang.

- Vi har inom Instalco en lång och god relation med Peab och vi är glada att ha fått förtroendet i det här uppdraget. Det här är ett ypperligt exempel på hur Instalcomodellen fungerar där vi samverkar mellan Instalcobolagen tillsammans med kunden och slutkunden som får en komplett produkt med högsta kvalitet av oss, säger Patrik Persson, affärsområdeschef Instalco Syd.

Samtliga lokaler ska utrustas med behovsstyrda installationer för en energibesparande totallösning. Exempelvis kommer befintliga ventilationsaggregat att förses med nya mer energieffektiva fläktar.

Uppdraget har inletts och ska slutföras under 2023 där ambitionen är att det ska certifieras som ett Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt. Beställare är Peab Sverige AB där slutkunden är Fastighets AB Trianon.